Jak to bylo, šéfe? Pečený kapr s květákem, špenátem a černým bezem podle Honzy Všetečky

Jak to bylo, šéfe II (1) - Pečený kapr s květákem, špenátem a černým bezem

Moje hodnocení
7x

V první epizodě nové řady oblíbeného pořadu připravil šéfkuchař Honza Všetečka z Restaurace U Kalendů za asistence Zdeňka Pohlreicha skvělý recept na kapra s pečeným květákem. Tradiční česká ryba dostala vskutku moderní kabátek a proměnila se v kulinární zážitek.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nálev na kapra provařte, koření rozmixujte a nechte zchladit.
  2. Kapra nafiletujte a filety prořežte (aby nebyly v mase velké kosti), naporcujte a naložte na 20 minut do kořeněného nálevu. Potom dejte filety přes noc v lednici zaschnout (kůže se tak u ryby lépe opéká).
  3. Na pánvi opečte růžičky květáku, přidejte čerstvý listový špenát a zalijte omáčkou z černého bezu.
  4. Kapra opečte společně s máslem, stroužkem česneku, tymiánem a citronovou kůrou. Dejte dopéct do trouby na cca 4 minuty a podávejte s květákem.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. První díl už 28. října ve 23.30 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Honza Všetečka


Přečtěte si také

Recepty