Na salátový dresink
- žloutek 2 kus
Na steak
- chorizo koření 30 g
Na avokádové máslo
- červená cibule 10 g
Na caesar wrap
- sušená rajčata 40 g
Postup přípravy
- Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu.
- V míse smíchejte všechny ingredience na steak a maso v marinádě důkladně obalte. Marinujte v lednici ideálně 12 hodin.
- Pusťte se do přípravy Caesar wrapu. Nejprve udělejte dresink. Do mixéru dejte dva žloutky, ančovičky, worcestrovou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a po chvilce začněte přilévat olivový olej. V případě, že se vám bude zdát zálivka moc hustá, zřeďte ji troškou vody.
- Bagetu nakrájejte na plátky a opečte na grilu dozlatova. Sundejte z grilu a nakrájejte na malé kostičky. Salátové listy pečlivě omyjte a nechte okapat. Rukama je natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte připravený dresink, krutony a vše opatrně promíchejte, aby dresink obalil salát a všechny krutony nezůstaly navrchu.
- Maso vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V žádném případě ho nedávejte hned na gril!
- Vložte steaky na gril a grilujte je minimálně 4 minuty z každé strany.
- Sundejte maso z grilu a nechte 3 minuty odpočinout.
- Zatímco steak odpočívá, připravte si avokádové máslo. Zralé avokádo rozmačkejte spolu se změklým máslem, aby se obojí dobře spojilo. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a dobře promíchejte. Pokud máte rádi koriandr, nasekejte ho a přidejte do másla.
- Na grilu nahřejte tortillu, stačí půl minuty. Rozložte na ni rovnoměrně připravený salát, posypte jej hoblinkami parmazánu, nakrájenými rajčaty a čerstvě namletým pepřem. Přeložte tortillu z levé strany dovnitř a rolujte. Vznikne tak wrap s jednou stranou otevřenou. Steak podávejte s připraveným avokádovým máslem a Caesar wrapem, nebo jej můžete nakrájet na plátky a přidat do tortilly.