Na salát
- ledový salát 1 kus
Na salakvardu – tedy omáčku k masu
- houby 2 hrsti
Na salakvardu – tedy omáčku k masu
- mouka 1 lžíce
Na salakvardu – tedy omáčku k masu
- bobkový list 1 kus
- nové koření 1 špetka
Postup přípravy
- Vepřové masové kosti osolte, posypte česnekem a pečte v troubě.
- Na salakvardu zpěňte na sádle najemno nakrájenou cibuli a osmažte ji do zlatova. Přidejte bobkový list a nové koření. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Do tohoto základu pak vsypte upečené vepřové kosti a asi ještě půl hodiny vařte. Zahustěte hladkou moukou. Pak propasírujte přes síto. Dejte vařit vodu a povařte v ní sušené houby.
- Najemno nastrouhejte brambory na bramboráčky. Přidejte vejce, kmín, sůl, trochu koření do mletého masa, majoránku, najemno nakrájenou cibuli a několik stroužků prolisovaného česneku. Smíchejte a tvořte bramboráky. Smažte na sádle nebo na oleji.
- Na pánvi rozpalte olej. Kuřecí prsní řízky nařízněte, lehce naklepejte a zprudka osmažte na rozpáleném tuku. Přidejte slité vařené houby, salakvardu, špetku chilli. Vlijte smetanu. Na každý plátek masa nakonec položte dva tvarůžky a ještě chvíli nechte na mírném plameni, aby změkly.
- Okurku a kiwi na salát oloupejte, okurku nahrubo nastrouhejte, kiwi pokrájejte. Ledový salát nakrájejte na nudličky. Promíchejte a zalijte zálivkou z citrusů, medu, soli a pepře.
- Pšouky podávejte s bramboráky a zeleným salátem.