Suroviny
- zelený chřest 1,5 kg
- voda 2 litry
- cukr 1 špetka
- máslo 2 lžičky
- omáčky (Holandská omáčka THOMY) 1 balení
- sůl
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Omyjte chřest, odřízněte dřevnaté konce a oloupejte spodní třetinu.
- Vodu se solí a špetkou cukru přiveďte k varu. Přidejte máslo i chřest a vařte 5 minut.
- Prohřejte THOMY Holandskou omáčku v menším hrnci.
- Chřest servírujte spolu s holandskou omáčkou a na talíři dozdobte pepřem a mořskou solí.
Náš tip: K receptu se hodí také brambory připravené s rozmarýnem. A pokud dáváte přednost masu, obalte chřest plátky slaniny a místo vaření ho osmažte na pánvi.
Další lákavé recepty najdete na stránkách www.thomy.cz.