Komerční sdělení

Ikonický americký hot dog se slaninou snadno a rychle u vás doma

Víte, že klasický hot dog je kultovním symbolem americké pouliční gastronomie? Díky své nenáročné přípravě a signifikantní chuti na něj žádný milovník jídla nedá dopustit. Klasika je klasika a než začnete s větším experimentování, vykouzlete si nejdříve tradiční hot dogy se slaninou podle našeho receptu.

Jednoduché spojení párku s rohlíkem se během chvíle proměnilo v pokrm, který se dnes připravuje v nekonečném množství variant. Tradičně se podává s kysaným zelím, v asijských zemích s kimchi a v Evropě s jemným salátem coleslaw.

Původ hot dogu sahá do 19. století, kdy němečtí imigranti přivezli do Ameriky své tradiční "frankfurtské" párky. Ty se okamžitě staly tou nejoblíbenější pochoutkou v ulicích New Yorku.

Osvědčené triky profíků:

  • Při výběru pečiva dávejte přednost čerstvým bagetám nebo speciálním hot dog rohlíkům, které dokáží dobře absorbovat omáčku a zároveň neztratit svou křupavost.
  • Vybírejte kvalitní párky s vysokým podílem masa a bez přidaných konzervantů. Vegetariáni a vegani mohou sáhnout po párcích z tofu nebo grilovaných žampionech!
  • Pro intenzivnější chuť přidejte čedar, ale nebojte se experimentovat i s jinými druhy sýrů.
  • Experimentujte i s netradičními ingrediencemi jako jsou nadrcené nachos, žampiony, kukuřici nebo jalapeños.

Příprava hot dogu je jednoduchá a rychlá. Hodí se jako rychlá večeře, nebo jako originální pokrm na jakékoliv oslavě či setkání s přáteli. Hot dog podávejte samostatně nebo s přílohou. Skvěle chutná s belgickými hranolkami, pečenou zeleninou nebo salátkem z rukoly.

HOT DOG S BELGICKOU A BBQ OMÁČKOU

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 30 minut

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 malé bagetky
  • 4 párky podle chuti
  • belgickou omáčku Spak
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • sůl, pepř
  • 100 g tenkých plátků slaniny
  • olej na smažení

Postup: Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a poté nakrájejte na plátky. Dejte ji do misky, přidejte mouku, tymián, sůl, pepř a opatrně promíchejte. V pánvi zahřejte olej, přisypte ochucenou cibuli a usmažte dozlatova. Poté ji vyjměte a dejte na papírové ubrousky, aby se z cibule odsál přebytečný tuk. Slaninu opečte na suché pánvi dozlatova. Ve výpeku ze slaniny pak opečte párky. Bagetky překrojte a na spodní stranu naneste trochu belgické omáčky. Přidejte křupavou cibulku, párek, slaninu a opět omáčku. Ihned podávejte.

Hot do belgická omáčka 320 ml

Původní belgická receptura s hořčicí a restovanou cibulkou je tím pravým gurmánským zážitkem. Extra hustá a na chuť bohatá omáčka dodává nejen hot dogům dokonalé aroma. Na belgický způsob je možné si ji vychutnat také s hranolkami, které budou díky její krémovitosti ještě o stupeň lahodnější. Skvěle doplní také hamburgery a smažené jídlo.

Doporučená maloobchodní cena: 84,90 Kč

Barbecue omáčka 320 ml

Vítěz spotřebitelského testu barbecue omáček “Vím, co jím a piju” dokazuje, že originální americkou recepturu nic nenahradí. Barbecue omáčka Spak má nejlepší barvu i chuť a patří k ní i jedinečná hustota. Grilování a pečení promění v autentický americký zážitek. Hodí se nejen k masu, ale také dalším pokrmům, jako jsou grilovaná zelenina, hamburgery nebo pečené brambory. Vynikající chuť je zajištěna výběrem těch nejkvalitnějších surovin, které podtrhují generacemi ověřenou tradici.

Doporučená maloobchodní cena: 84,90 Kč

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty