Head
- máslo 10 g
Domácí nudle
- petržel 0 g
Polévka
Postup přípravy
Připravíme si maso, odblaníme, opláchneme a dáme do hrnce se studenou vodou. Necháme vařit do změknutí. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a nastrouháme nahrubo. Když je maso měkké, vyndáme z vývaru. Do vývaru přidáme zeleninu, sůl, pepř, petrželku. Necháme vařit. Servírujeme.
Domácí nudle: Mouku vysypeme na vál, vajíčkem uděláme důlek a do něj vyklepneme vejce, osolíme. Uhněteme měkčí těsto, aby se dalo rozválet. Rozválíme placku cca 3mm silnou a necháme schnout cca 15 minut. Poté rozkrájíme na 5 cm široké pláty, dáme na sebe, překrojíme v půlce, dáme zase na sebe a krájíme ostrým nožem na slabé nudličky jak vlas. Vaříme zvlášť ve vodě ochucené polévkovým sypkým kořením. Vaříme 5 minut.Scedíme a necháme ve studené vodě.