Suroviny
- zelenina
- hovězí maso
- kost
- pepř
- sůl
- játra
- vejce 1 ks
- strohanka
Postup přípravy
.Do hrnce dáme dva litry studené vody, přidáme hovězí maso, morkovou kost a vaříme, než je maso měkké, poté ho vyndáme a nakrájíme. Do polévky přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu.
Játrové knedlíčky: Játra umeleme, přidáme sůl, pepř, jedno vajíčko a strouhanku, vypracujeme knedlíčky a dáme vařit do vroucí vody. Až vyplavou, tak je vyndáme.
Domácí nudle: Z hrubé mouky, vajíčka a solí si připravíme tužší těsto a vyválíme plát. Těsto necháme odpočinout, poté vykrajujeme nudle. Nudle vaříme ve vroucí vodě, když jsou měkké, tak je scedíme a propláchneme studenou vodou.