Head
- hovězí hrudí 750 g
- morková kost 2 ks
- mrkev 2 ks
- celer 0.5 ks
- petržel 2 ks
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Omyté maso, kosti a zeleninu dáme vařit. Přidáme sůl a pepř.
Mezitím si uděláme a vyválíme placku na nudle, kterou necháme trošku proschnout a pak ji nakrájíme na tenké nudličky.
Následně si připravíme játrové knedlíčky: Játra umeleme, smícháme s ostatními ingrediencemi v těsto, které se nelepí, a vytváříme malé kuličky.
Když je maso uvařené, vyndáme zeleninu a polévku přecedíme. Do přecezeného vývaru přidáme předem uvařené játrové knedlíčky a nudle, pokrájenou vařenou zeleninu a maso. Polévku před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.