Knedlíčky
- játra 500 g
Head
- kořenová zelenina 1 dávka
- cibule 1 kus
Knedlíčky
- majoránka 1 lžička
- strouhanka 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Maso vložíme do studené vody, zeleninu dobře omyjeme a kvůli uchování vitaminů neškrábeme, rozpůlíme a přidáme k masu
Vaříme v tlakovém hrnci cca hodinu
Poté vypneme, necháme dojit, maso se zeleninou vyndáme
Zeleninu propasírujeme přes cedník vidličkou a pak dáme zpět do hrnce a ještě zlehka táhneme
Nakonec zavaříme játrové knedlíčky
2
Z uvedených surovin - jater, cibule, česneku plus majoránky, soli, pepře a strouhanky na zahuštění vyrobíme knedlíčky
Vše rozmixujeme ponorným mixérem
Podle velikosti se odvíjí doba varu – větší vaříme až dvacet minut
Podáváme v polévce