Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Hovězí steak yamato na zeleném pepři

Moje hodnocení
0x

Když se řekne grilování, každý si jistě jako první představí pořádnou flákotu masa. A právě takovou lahůdku si můžete připravit spolu se Zdeňkem Pohlreichem. A navíc vám ukáže, jak připravit naprosto dokonalou omáčku k masu.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • hovězí steak
  • zelený pepř
  • Sůl

Na omáčku

  • Sójová omáčka
  • japonské rýžové víno
  • japonský zelený pepř nebo nakládaný zelený pepř
  • Máslo

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Steak z obou stran posypejte zeleným pepřem a solí a dejte péct do rozehřátého grilu. Mezitím si připravte omáčku: smíchejte sójovou omáčku, japonské rýžové víno a zelený pepř v nálevu. Hotovou omáčku dejte na gril k masu a nechte povařit. Potom do ní přidejte kousek másla.
  2. Středně propečený steak vyndejte z grilu a nechte chvíli odležet. Pak maso nakrájejte, nandejte na talíř a polijte omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty