Head
- hovězí zadní 500 g
- cibule 1 kus
Pošírované knedlíčky
- vejce 1 kus
Head
Postup přípravy
1. Hovězí maso uvaříme do změknutí. Nakrájíme si najemno cibuli a osmahneme ji na másle. Přidáme mouku a mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit, pak přilejeme smetanu a metlou vymícháme dohladka. Přilejeme vývar, hořčici a muškátový oříšek a stále mícháme. Když má omáčka hustotu tak akorát, dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíčky a hovězím.
2. Knedlíčky: Syrové, oloupané brambory nastrouháme a slijeme tekutinu. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme husté těsto, z kterého vyválíme menší kulaté knedlíky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme osm minut. Následně snížíme teplotu a utajeným varem, který by neměl přesáhnout 90°C, pošírujeme knedlíky dalších pět minut.