Suroviny
Postup přípravy
Hovězí maso prošpikované slaninou potřeme solí a vetřeme do něj také strouhaný zázvor a zázvorový prášek. Lehce opepříme. Na rozpáleném tuku prudce opečeme ze všech stran. Na výpeku orestujeme cibuli a drobně nakrájenou anglickou slaninu. Vše vložíme do tlakového hrnce a asi hodinu dusíme.
Přendáme do zapékací nádoby a v troubě dopečeme dozlatova. Maso obracíme a poléváme výpekem. Podáváme s rýží a šťávou z výpeku. Ozdobíme strouhanou kapií a strouhanou kyselou okurkou.
Hlavní chod
Hovězí pečeně s indiánskou rýží a oblohou
Ingredience:
- 750 g hovězího masa
- zázvor celý
- zázvorový prášek
- sůl
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 150 g kyselých okurek
- 1 kapie
- pepř
- indiánská rýže