Na marinádu
- extra virgin olivový olej 80 ml
- citronová šťáva 30 ml
- čerstvé oregano 15 g
- máta 15 g
- česnek 1 stroužek
- červené chilli papričky 1 špetka
- hovězí svíčková 750 g
- špejle (bambusové jehly)
Na salát
- kuskus 250 g
- sušené rozinky 30 g
- kuřecí vývar 500 ml
- petrželka 15 g
- máta 10 g
- extra virgin olivový olej 30 ml
- citronová šťáva 30 ml
- mořská sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- červená paprika 2 ks
- cibule 1 ks
Postup přípravy
- V malé misce smíchejte ingredience na marinádu.
- Nakrájejte maso na kostičky, vložte do misky a nalijte na něj marinádu. Uložte do lednice a nechte marinovat 2-4 hodiny.
- Zatímco se maso marinuje, připravte si salát. Do větší mísy dejte kuskusa rozinky. V malém kastrůlku přiveďte k varu kuřecí vývar a přelijte jím kuskus s rozinkami. Promíchejte a nechte 10 minut stát.
- Zbytek ingrediencí na salát přidejte do mísy s kuskusem a vše důkladně promíchejte.
- Vyndejte maso z lednice a střídavě ho napichujte na bambusové jehly spolu s cibulí a paprikami.
- Připravte gril na nepřímý vysoký žár a grilujte kebaby 8-10 minut, v polovině grilovacího času je otočte. Servírujte teplé spolu s připraveným salátem.