Suroviny
Postup přípravy
- Hovězí guláš: na rozpuštěném sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku i pálivou a půl minuty osmahneme.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme, dokud maso není měkké. Do vařícího guláše přidáme předem přichystanou domácí jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Guláš můžeme ozdobit jemně nakrájenou cibulkou na kolečka.
- Hovězí guláš podáváme s domácími bramboráčky. Na bramboráčky si oloupeme syrové brambory, které umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, česnek, kapku oleje a podle potřeby mouku.
- Smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.
Autor receptu: Tereza Havelková