Na zálivku
- olej z vlašských ořechů 150 ml
Head
- vlašské ořechy 15 kus
Na zálivku
- dijónská hořčice 50 g
Head
- modrý sýr 50 g
Na zálivku
- javorový sirup 50 ml
Postup přípravy
1
Salát dobře omyjeme a listy rukou natrháme
Nůž by totiž mohl kovově zkazit chuť salátu
Listy poklademe na salátový talířek a polijeme lžicí základní francouzské zálivky a nakonec posypeme praženými vlašskými ořechy
Pro fajnšmekry přidáme nakonec kousky nivy nebo pro opravdové znalce Brest Bleu
2
Zálivku vyrobíme smícháním všech ingrediencí, bez ořechového oleje to ale nemá tu správnou chuť
V mixéru pak sledujeme, jak se suroviny mísí a mění barvu na bílou
Ohromný zážitek
Zbytek zálivky můžeme uložit do lednice a použít příště
3
Na pánvi rozpálíme asi 50ml oleje z vlašských ořechů, přidáme půlky vlašských ořechů a necháme 2 minuty pražit a poté vychladnout
Můžeme podávat i horké, chceme-li