Suroviny
Postup
- vejce 2
 
Postup
Postup přípravy
Nakrájíme nadrobno cibuli, dáme do hrnce, přilijeme trochu oleje a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a rovněž necháme chvíli osmahnout. Poté přidáme oba druhy masa. Opět osmahneme i s kořením. Chvíli necháme maso podusit ve vlastní šťávě, poté přilijeme vodu a dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr zahustíme moukou nebo chlebem. Přizdobíme nakrájenou cibulí.
Karlovarský knedlík
Ingredience: 250 g starší housky2 vejce100 g hrubé mouky2 dl mlékapetrželsůlmuškátový květbílý pepř
postup:
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem. Osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho asi 20 minut povaříme.
Guláš dvou barev
Ingredience:
- 500 g hovězího masa
 - 500 g vepřového masa
 - 1 kg cibule
 - 1 kostka bujonu (Masox)
 - sladká a pálivá paprika
 - bobkový list
 - majoránka
 - černý pepř (celý i mletý)
 - nové koření
 - gulášové koření
 - 3 stroužky česneku
 - na zahuštění buď chléb, nebo polohrubá mouka