Suroviny
Postup
- vejce 2
Postup
Postup přípravy
Nakrájíme nadrobno cibuli, dáme do hrnce, přilijeme trochu oleje a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a rovněž necháme chvíli osmahnout. Poté přidáme oba druhy masa. Opět osmahneme i s kořením. Chvíli necháme maso podusit ve vlastní šťávě, poté přilijeme vodu a dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr zahustíme moukou nebo chlebem. Přizdobíme nakrájenou cibulí.
Karlovarský knedlík
Ingredience: 250 g starší housky2 vejce100 g hrubé mouky2 dl mlékapetrželsůlmuškátový květbílý pepř
postup:
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem. Osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho asi 20 minut povaříme.
Guláš dvou barev
Ingredience:
- 500 g hovězího masa
- 500 g vepřového masa
- 1 kg cibule
- 1 kostka bujonu (Masox)
- sladká a pálivá paprika
- bobkový list
- majoránka
- černý pepř (celý i mletý)
- nové koření
- gulášové koření
- 3 stroužky česneku
- na zahuštění buď chléb, nebo polohrubá mouka