Suroviny
- hermelín (Sedlčanský Ohnivák na gril) 1 balení
- špenát 120 g
- sůl
- sušené rozinky 40 g
- máslo 40 g
- skořice 1 malá špetka
- hnědý cukr 2 lžičky
- voda 30 ml
- olivový olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Špenát důkladně vyperte, zbavte silných řapíků a listy pokrájejte na široké pruhy. Rozinky propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozinky a míchejte. Když se začnou nafukovat, přidejte špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolte. Podlijte vodou a míchejte, dokud špenát nezvadne.
- Hermelíny potřete olejem, posypte zbylým pikantním kořením a na každý dejte čtvrtinu připraveného špenátu. Posaďte na alobal, přes špenát položte kousek pečicího papíru a zabalte. Grilujte z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalte, přendejte na talířky a doplňte vhodným salátem.