Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem
Zdroj: archiv Albert
Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem
Zdroj:
archiv Albert
Sous vide je příprava potravin ve vakuovém balení, které se dlouze vaří při nízké teplotě. Díky tomuto způsobu přípravy si suroviny zachovávají živiny a zároveň jsou nádherně měkké a šťavnaté. Pokud si koupíte v obchodě předvařené sous vide maso, stačí ho jen hodit na gril a za chvíli máte na stole báječnou večeři skoro bez práce.
Postup přípravy
-
Žebra vyjměte z obalu a opečte na grilu rozpáleném na vysoký žár 3–5 minut z každé strany, závisí na teplotě grilu. V polovině pečení přelijte omáčkou z balení.
-
Mezitím připravte salát. Meloun zbavený slupky a semínek nakrájejte na kousky, cibuli na nudličky a okurku na tenká kolečka. Vsypte do mísy a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Promíchejte a posypte nadrobeným sýrem, vlašskými ořechy a nasekanou mátou.
-
Podávejte spolu s nakrájenými žebírky, která ještě posypte hrubozrnnou solí a lístky tymiánu.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem 3
Zdroj: archiv Albert
Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem 3
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: