Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem
Sous vide je příprava potravin ve vakuovém balení, které se dlouze vaří při nízké teplotě. Díky tomuto způsobu přípravy si suroviny zachovávají živiny a zároveň jsou nádherně měkké a šťavnaté. Pokud si koupíte v obchodě předvařené sous vide maso, stačí ho jen hodit na gril a za chvíli máte na stole báječnou večeři skoro bez práce.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- sous vide vepřová žebra Albert Excellent 2 balení
- zelený meloun Galia 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- salátová okurka 1 ks
- olivový olej 80 g
- jablečný ocet 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sýr feta 150 g
- vlašské ořechy 20 g
- čerstvá máta 1 hrst
- hrubozrnná sůl 1 lžička
- čerstvý tymián 1 snítka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Žebra vyjměte z obalu a opečte na grilu rozpáleném na vysoký žár 3–5 minut z každé strany, závisí na teplotě grilu. V polovině pečení přelijte omáčkou z balení.
- Mezitím připravte salát. Meloun zbavený slupky a semínek nakrájejte na kousky, cibuli na nudličky a okurku na tenká kolečka. Vsypte do mísy a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Promíchejte a posypte nadrobeným sýrem, vlašskými ořechy a nasekanou mátou.
- Podávejte spolu s nakrájenými žebírky, která ještě posypte hrubozrnnou solí a lístky tymiánu.