archiv Albert

Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem

Moje hodnocení
3x

Sous vide je příprava potravin ve vakuovém balení, které se dlouze vaří při nízké teplotě. Díky tomuto způsobu přípravy si suroviny zachovávají živiny a zároveň jsou nádherně měkké a šťavnaté. Pokud si koupíte v obchodě předvařené sous vide maso, stačí ho jen hodit na gril a za chvíli máte na stole báječnou večeři skoro bez práce.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Žebra vyjměte z obalu a opečte na grilu rozpáleném na vysoký žár 3–5 minut z každé strany, závisí na teplotě grilu. V polovině pečení přelijte omáčkou z balení.
  2. Mezitím připravte salát. Meloun zbavený slupky a semínek nakrájejte na kousky, cibuli na nudličky a okurku na tenká kolečka. Vsypte do mísy a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Promíchejte a posypte nadrobeným sýrem, vlašskými ořechy a nasekanou mátou.
  3. Podávejte spolu s nakrájenými žebírky, která ještě posypte hrubozrnnou solí a lístky tymiánu.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty