Suroviny
- vepřová žebra (sous vide vepřová žebra Albert Excellent) 2 balení
- meloun Galia 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- salátová okurka 1 ks
- olivový olej 80 g
- jablečný ocet 2 lžíce
- feta 150 g
- vlašské ořechy 20 g
- máta (čerstvá ) 1 hrst
- hrubozrnná sůl 1 lžička
- tymián (čerstvý) 1 snítka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Žebra vyjměte z obalu a opečte na grilu rozpáleném na vysoký žár 3–5 minut z každé strany, závisí na teplotě grilu. V polovině pečení přelijte omáčkou z balení.
- Mezitím připravte salát. Meloun zbavený slupky a semínek nakrájejte na kousky, cibuli na nudličky a okurku na tenká kolečka. Vsypte do mísy a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Promíchejte a posypte nadrobeným sýrem, vlašskými ořechy a nasekanou mátou.
- Podávejte spolu s nakrájenými žebírky, která ještě posypte hrubozrnnou solí a lístky tymiánu.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilovaná sous vide vepřová žebírka s melounovým salátem 3 Zdroj: archiv Albert