archiv Albert

Grilovaná krkovička s bílou BBQ omáčkou

Moje hodnocení
8x

Vepřová krkovice je snad nejoblíbenější kus masa, který se dá hodit na gril. Je totiž za všech okolností šťavnatá a měkká. Vyzkoušejte jako přílohu netradiční světlou grilovací omáčku a grilované kukuřičné klasy a ovace vás neminou!

4 porce
60 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jednu cibuli nakrájejte najemno a česnek rozmělněte. V menší pánvi na másle zlehka opékejte 2 minuty. Podlijte vínem a 3 minuty vařte. Odstavte a po 5 minutách vmíchejte majonézu, najemno pokrájenou petržel, ocet, 1 lžíci hořčice a citronovou šťávu. Přendejte do misky a nechte alespoň 1 hodinu zakryté odležet v lednici.
  2. V další misce promíchejte hořčici, slunečnicový olej, sůl, pepř a chilli vločky. Krkovice pomažte vzniklou marinádou a nechte při pokojové teplotě 20 minut odpočinout.
  3. Cibule rozpulte a kukuřice rozkrájejte na třetiny.
  4. Krkovičky grilujte na přímém silném žáru přiklopené 3 minuty z každé strany. Poté je dejte mimo přímý žár, přidejte k nim cibule s kukuřicí a nechte ještě 5 minut přiklopené dopéct. Maso vyjměte a nechte zakryté 5 minut odpočinout. Cibuli s kukuřicí pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dopečte ze všech stran.
  5. Krkovice podávejte s grilovanou zeleninou a BBQ omáčkou.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty