Suroviny
- cibule 5 ks
- česnek 2 stroužky
- máslo 10 g
- bílé víno (suché ) 125 ml
- majonéza 250 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- jablečný ocet 4 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- plnotučná hořčice 3 lžíce
- slunečnicový olej 60 ml
- chilli (drcené chilli vločky) 2 lžičky
- vepřová krkovice 4 plátky (po 150 g)
- kukuřice (předvařené kukuřičné klasy) 4 ks
- olivový olej 4 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Jednu cibuli nakrájejte najemno a česnek rozmělněte. V menší pánvi na másle zlehka opékejte 2 minuty. Podlijte vínem a 3 minuty vařte. Odstavte a po 5 minutách vmíchejte majonézu, najemno pokrájenou petržel, ocet, 1 lžíci hořčice a citronovou šťávu. Přendejte do misky a nechte alespoň 1 hodinu zakryté odležet v lednici.
- V další misce promíchejte hořčici, slunečnicový olej, sůl, pepř a chilli vločky. Krkovice pomažte vzniklou marinádou a nechte při pokojové teplotě 20 minut odpočinout.
- Cibule rozpulte a kukuřice rozkrájejte na třetiny.
- Krkovičky grilujte na přímém silném žáru přiklopené 3 minuty z každé strany. Poté je dejte mimo přímý žár, přidejte k nim cibule s kukuřicí a nechte ještě 5 minut přiklopené dopéct. Maso vyjměte a nechte zakryté 5 minut odpočinout. Cibuli s kukuřicí pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dopečte ze všech stran.
- Krkovice podávejte s grilovanou zeleninou a BBQ omáčkou.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.