archiv Albert

Carne asada rump steak s mangovou salsou

Moje hodnocení
8x

V Jižní Americe je grilování tradiční úpravou a právě hovězí maso se nad ohněm griluje nejčastěji. Svěží marináda, šťavnaté maso a výtečná pikantní salsa ze sladkého manga spolu tvoří perfektní kombinaci, která vás okouzlí i pod středoevropským sluncem.

4 porce
60 minut
brazilská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
  2. Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
  3. V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
  4. Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
  5. Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty