Najděte si recept
Na co máte chuť?

Carne asada rump steak s mangovou salsou
V Jižní Americe je grilování tradiční úpravou a právě hovězí maso se nad ohněm griluje nejčastěji. Svěží marináda, šťavnaté maso a výtečná pikantní salsa ze sladkého manga spolu tvoří perfektní kombinaci, která vás okouzlí i pod středoevropským sluncem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- limeta 5 ks
- olivový olej 120 ml
- česnek 4 stroužky
- mletý římský kmín 2 lžičky
- oregano 1 lžička
- sušený česnek 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hovězí rump steak 500 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- zelená chilli paprička 1/2 ks
- zralé mango 1 ks
- salátová okurka 1 ks
- cibule 1/2 ks
- tortilla 8 ks
- rajčatový salát 200 g
- zakysaná smetana 190 g
- čerstvý koriandr 2 hrsti
- solené lupínky nachos 185 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
- Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
- V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
- Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
- Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.