Suroviny
- limetka 5 ks
- olivový olej 120 ml
- česnek 4 stroužky
- římský kmín (mletý) 2 lžičky
- oregano 1 lžička
- sušený česnek (k) 1 lžička
- rumpsteak (hovězí ) 500 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- chilli papričky (zelená ) 1/2 ks
- mango (zralé ) 1 ks
- salátová okurka 1 ks
- cibule 1/2 ks
- tortilla 8 ks
- rajčata (rajčatový salát) 200 g
- zakysaná smetana 190 g
- koriandr (čerstvý ) 2 hrsti
- nachos (solené lupínky nachos) 185 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Promíchejte šťávu ze 3 limet, 4 lžíce oleje, rozmělněný česnek, římský kmín, oregano, sušený česnek, sůl a pepř. Maso zcela obalte v marinádě a dejte alespoň na 2 hodiny do chladu odležet.
- Na rozpáleném grilu opečte steak podle preferencí propečení masa 2,5–4,5 minuty z každé strany. Před podáváním nechte ještě 10 minut zakrytý odpočinout.
- V míse rozšlehejte olivový olej, šťávu z limet, cukr, špetku soli, pepř a najemno pokrájenou chilli papričku.
- Mango rozpulte, vykrojte pecku, dužinu na slupce nařežte na čtverečky, promáčkněte směrem ven a dužinu odkrojte. Vsypte do mísy s dresinkem. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku i najemno pokrájenou cibuli. Promíchejte a dejte do chladu odležet.
- Steak Carne asada podávejte v nahřátých tortillách vyložených mangovým a rajčatovým salátem, se zakysanou smetanou a lístky koriandru. Lupínky nachos namáčejte do rajčatového salátu nebo zakysané smetany.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.