Postup přípravy
- vepřová panenka 500 g
- kuřecí maso 500 g
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistíme a pomažeme olejem. Nařízneme kapsu a vložíme do ní rozmarýn. Lehce osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Grilujeme po obou stranách přibližně pět minut.
Kuřecí maso očistíme a dáme do misky, v níž jsme smíchali olej, med, sůl a pepř. Promícháme s masem a necháme odležet. Kuřecí maso můžeme proložit zeleninou a udělat z něj například špíz. Nebo je grilovat samostatně. Opět grilujeme po obou stranách asi pět minut. Pokud děláme maso s kostí, opékáme až do okamžiku, kdy už není u kosti růžové.
Jako přílohu očistíme různé druhy zeleniny, které můžeme také okořenit a naložit do oleje. Například papriku, cuketu, malé brambůrky, žampiony. Grilujeme na kraji roštu s masem.
Hlavní chod
Grilované maso à la Chudoplesy