Suroviny
- Chřest
- čekanka
- Cuketa
- Paprika
- rajčata
- Houby
- Olivový olej
- čerstvá citronová šťáva
- petrželka
- Bazalka
- Rozmarýn
- Sůl
- petžel
Na čerstvou zeleninu
- papriky
- rajčata
- jarní cibulka
- červená chilli paprička
- zelená chilli paprička
Na dresink
- Česnek
- Žloutek 2 ks
- čerstvá citronová šťáva
- Olivový olej
- Sůl
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Celou paličku česneku rozkrojte napůl. Připravte si alobal, na který nasypte sůl, pokapte ho olivovým olejem, pak na něj položíte česnek okrojenou částí dolů, zabalte a dejte péct na gril.
- Z chřestu odkrojte tvrdé konce, čekanku rozkrojte napůl, papriku zbavte jádřince a rozčtvrťte, cuketu nakrájejte na plátky, rajčata rozpůlte. Všechnu zeleninu osolte a opepřete a vložte spolu s houbami na gril.
- Na dno mísy nasypte sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Orestovanou zeleninu obalte ve směsi, kterou jste si připravili v míse.
- Teď si připravte dresink: z grilu vyndejte upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupejte a spolu s olivovým olejem a solí rozmělněte v hmoždíři. Pak utřený česnek přendejte do mísy a přidejte k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilívejte olivový olej a vyšlehejte dresink.
- Jako alternativu ke grilované zelenině si připravte ještě zeleninu čerstvou – nakrájejte papriky, rajčata, jarní cibulku, přidejte nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promíchejte v míse.