Suroviny
- kuřecí křídla 1 kg
- worcesterová omáčka 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- kečup 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- grilovací omáčka (Samba – k servírování)
- citronová šťáva 1
- sůl
- pepř
Vyzkoušejte i další super recepty na kuřecí křidýlka:
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Postup přípravy
- Křidýlka osolte, opepřete a promíchejte s marinádou připravenou z worcesterové omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Nechte cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.
- Poté dejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečeme při 180 °C cca 40 minut (doměkka).
- Upečená křidýlka můžete buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potírejte výpekem z pekáče.
- Podávejte s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.