Suroviny
- hladká mouka 1 a 1/2 hrnku
- moučkový cukr 1/4 hrnku
- studené máslo 100 g
- Sůl 1/2 lžičky
- studené mléko 1/4 hrnku
- Žloutek 1 ks
- Rebarbora 1 stonek
- Jahody 250 g
- Cukr 4 lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Dále přidejte mléko, do kterého rozmíchejte žloutek. Těsto zpracujte co nejrychleji. Zabalte do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dejte do ledničky.
- Rebarboru a jahody nakrájejte na malé kousky, vložte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte.
- Těsto rozválejte na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojte kola, které přemístěte na pečicí papír na plech.
- Do středu kol dejte náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehněte (slepujte pomocí mokrých prstů k sobě).
- Pečte zhruba 40–50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.