Na fritování
- brokolice (středně velká) 1 ks
- cuketa (nakrájená na silné proužky) 3 ks
- červená paprika (oloupaná, nakrájená) 1 ks
- kalamáry (kroužky) 300 g
- ančovička (filety) 10 ks
- olej
- mořská sůl
- pepř
- majonéza (česneková)
Postup přípravy
- Do velké mísy nasypte mouku, prášek na pečení a sůl, dobře promíchejte a uprostřed udělejte hluboký důlek, do kterého přilévejte sodovou vodu. Dobře prošlehejte, aby se vše spojilo.
- Rozehřejte v hrnci vyšší vrstvu oleje, ponořte zeleninu a ryby do těstíčka tak, aby se celé kousky dobře obalily, vložte do oleje a smažte zprudka asi 2 minuty, dokud nebude povrch zlatavý. Osušte na papírové utěrce. Ve várkách opékejte, dokud všechna zelenina a ryby nebudou opečené.
- Ochuťte a hned podávejte s česnekovou majonézou.