Najděte si recept
Na co máte chuť?

Focaccia s olivami
Suroviny (2 placky porce)
- hladká mouka 500 g
- droždí 25 g
- vlažná voda 300 ml
- Olej 60 ml
- Sůl 1,5 lžičky
- Cukr 1/2 lžičky
- Rozmarýn
- olivy
Postup
- V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.
- Z vykynutého těsta vypracujte dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě silnější placky. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, rukama do nich vmačkejte olivy a posypte je rozmarýnem.
- Chleby dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 220–250 °C. Poté je nechejte vychladnout.
Focaccia s olivami. Foto: Chléb v hlavní roli
Chléb v hlavní roli
Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.
Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb nasladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…
A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.
Recepty na další domácí pečivo: