Houskový knedlík
- vlažná voda 1.5 hrnku
Houskový knedlík
Head
- špek 200 g
- cibule 2 ks
- hladká mouka
- smetana
- brusinky
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- citron 1 ks
- houskový knedlík
Postup přípravy
. Maso si prošpikujeme, opečeme ze všech stran na cibulce, přidáme nastrouhaný nebo nakrájený celer, mrkev, petržel a koření a necháme zvolna dusit. Když je maso měkké, vyndáme ho spolu s kořením, zbytek ve vývaru rozmixujeme a zahustíme hladkou moukou a vodou. Nakonec přidáme smetanu, která se nevaří. Ochutíme citronem. Šlehačku a brusinky dáme na talíř na ozdobu.
Houskové knedlíky: Do misky dáme hrnek a půl vlažné vody a celou kostku kvasnic, necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přisypeme 750 g hrubé mouky, přidáme sůl, jedno vejce a dva rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně propracujeme těsto a necháme kynout cca třicet minut. Hotové těsto rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce 20 cm, vkládáme je do vařící, vody a vaříme 20 minut.