Džem z růžového grapefruitu a medem a zázvorem
Zdroj: Profimedia.cz a Thinkstock
Džem z růžového grapefruitu a medem a zázvorem
Zdroj:
Profimedia.cz a Thinkstock
Moje hodnocení
22x
Tento džem se hodí nejen na ranní tousty, ale je vynikajicí i do různých marinád na maso. Výborně doplní kuře nebo dodá skvělou chuť pokrmům typu sweet & sour. A skvěle se bude vyjímat pod stromečkem jako originální jedlý dárek!
Z jednoho grapefruitu nastrouhejte na jemném struhadle kůru, zalijte ji vařící vodou a 3 minuty ji nechte spařit, poté ji propláchněte studenou vodou a nechte řádně okapat v cedníku. Pak ji velmi najemno nasekejte. Všechny grapefruity podélně rozřízněte a malou lžičkou z nich vydlabejte čistou dužinu. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte.
Med a cukr dejte do kastrolu nebo do hlubší pánve a na středním plameni je bez míchání nechte rozpustit. Přidejte nastrouhaný zázvor, grapefruitovou dužinu a kůru.
Zamíchejte a nechte 30–40 minut mírně probublávat, až směs lehce zhoustne. Tento džem nikdy nezhoustne úplně, nebojte se, když bude mít polotekutou konzistenci. Hotový džem rozdělte so sterilizovaných sklenic.