Postup přípravy
- Z jednoho grapefruitu nastrouhejte na jemném struhadle kůru, zalijte ji vařící vodou a 3 minuty ji nechte spařit, poté ji propláchněte studenou vodou a nechte řádně okapat v cedníku. Pak ji velmi najemno nasekejte. Všechny grapefruity podélně rozřízněte a malou lžičkou z nich vydlabejte čistou dužinu. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte.
- Med a cukr dejte do kastrolu nebo do hlubší pánve a na středním plameni je bez míchání nechte rozpustit. Přidejte nastrouhaný zázvor, grapefruitovou dužinu a kůru.
- Zamíchejte a nechte 30–40 minut mírně probublávat, až směs lehce zhoustne. Tento džem nikdy nezhoustne úplně, nebojte se, když bude mít polotekutou konzistenci. Hotový džem rozdělte so sterilizovaných sklenic.