Dezert
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Polévka:Dýňová polévka:postup:Dýni očistíme a lžící vydlabeme semínka
Dužinu oloupeme a nakrájíme na třícentimetrové kostky
Cibuli také oloupeme a nakrájíme
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, přidáme dýni a chvíli restujeme, poté přidáme vývar a povaříme, dokud nebude dýně měkká
Zhruba po dvaceti minutách přidáme sůl a pepř a přilijeme smetanu
Chvíli povaříme (5 minut stačí) a následně rozmixujeme tyčovým mixérem
Při servírování kápneme do polévky pár kapek dýňového oleje