Head
- vepřové maso 5 kusů
- kuřecí maso 5 kusů
- vejce 1 kus
- houby 1 dávka
- šunka 200 g
- šunka 200 g
- sýr 10 plátků
- máslo 1 dávka
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Plátky obojího masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme z obou stran na pánvi na oleji. Poté přendáme do pekáčku a necháme v troubě pomalu péct – můžeme pod alobalem, aby nevyschlo.
2. Mezitím si podusíme houby, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem.
3. Deset minut před koncem pečení každou porci poklademe smaženicí, plátky šunky a sýra, který se dobře taví. Vrátíme do trouby gratinovat.
4. Mezitím si uvaříme brambory doměkka a rozšťoucháme je dohromady s jemně pokrájeným pórkem, orestovaným na másle a troškou zelené pórkové nati.