Suroviny
- veka 1 kus
- máslo 1 kus
- játrová paštika 1 kus
- vlašský salát 500 g
- suchý salám 100 g
- pepř 1 špetka
- šunky od kosti ( - volitelné ) 100 g
- plátkový sýr 100 g
- játrový sýr 1 kus
- tavený sýr 1 kus
- nakládané okurky 1 dávka
- nakládané kapie 1 dávka
- vejce 5 kus
Postup přípravy
Plátky veky pomažeme tenkou vrstvou másla a pak paštiky
Asi na 20 chlebíčků rozdělíme 500 g vlašského salátu, který stejnoměrně rozetřeme
Další vrstvu tvoří tři kolečka suchého salámu
Dále vše po dvou kusech na obou koncích: šunky nebo měkký salám, vedle sebe přilepit játrový sýr a tavený sýr, na to přimáčknout kolečko nakládané okurky, doprostřed chlebíčku položit plátek vajíčka a na vajíčko kousek nakládané kapie
dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu
Domácí paštika byla pochválena
Ingredience: - 400 g kuřecích a králičích jater,- 150 g másla (+ 50 g na zalití),- 1 prolisovaný stroužek česneku,- 1 velká snítka tymiánu,- špetka koření pěti vůní,- 2 lžíce šlehačky,- sůl,- pepř
- cibulepostup:Játra očistíme
V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem
Přidáme koření a tymián, po minutě játra
Orestujeme je doměkka
Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem
Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme
Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazení