Korpus
- vejce 4 kusy
Krém
- mléko 400 ml
Korpus
- mouka 200 g
Krém
- čokoláda 100 g
Korpus
- voda 4 lžíce
Krém
- máslo 100 g
Postup přípravy
1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme horkou vodu. Přisypeme mouku smíchanou s cukrem. Ušleháme bílky a pomalu je vmícháváme do směsi. Vlijeme do vymazané dortové formy a pomalu pečeme asi 40 minut na 160 stupňů. Korpus je lepší nechat jeden den uležet
2. Smícháme škrob se 4 lžícemi mléka. Zbylé mléko, cukr a čokoládu povaříme a přimícháme rozmíchaný škrob. Krém necháme projít varem. Dáme do mísy, posypeme lžící cukru a necháme vychladnout. Máslo utřeme a po lžičkách přimícháme do krému.
3. Tři až čtyři lžíce krému dáme do zdobícího sáčku a necháme vychladit. Korpus si nakrájíme aspoň na čtyři patra a postupně je mažeme a skládáme na sebe. Celý dort na povrchu také úhledně a rovnoměrně pomažeme krémem.
4. Na polevu rozpustíme čokoládu ve smetaně, necháme lehce vychladit a poté dáme na dort. Na vrchu ještě dozdobíme zbylým krémem