Suroviny
Postup přípravy
Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra a mícháme, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijeme vývarem a bílým vínem. Osolíme, opepříme, posypeme provencálskými bylinkami, přiklopíme a dusíme 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypneme a vlijeme do hlubší mísy s plochým dnem. Přidáme pokrájené máslo a mixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs získala konzistenci hustší omáčky. Ochutnáme, případně přidáme pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělíme do nádobek. Rozehřejeme 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijeme. Necháme v chladu ztuhnout.