Postup přípravy 2
- voda 1 sklenice
Postup přípravy 1
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Játra očistíme, zbavíme blanek, přepůlíme a opečeme na pokrájené cibuli a slanině
Výsledek rozmixujeme a přidáme máslo, šlehačku, koření
Masitou směs dáme do formy, kterou jsme vyložili plátky slaniny, a necháme v lednici ztuhnout
Paštiku podáváme s višňovým čatní, které jsme připravili z višňové zavařeniny či čerstvých višní
2
Na chléb zaděláme těsto, které necháme kynout šest hodin
Po vykynutí uděláme na vále bochník, který necháme dál kynout
Chléb pečeme v hrnci při 230 stupních nejprve 30 minut pod pokličkou a poté ještě 15 minut bez pokličky
Výsledek by měl být krásně křupavý