Poleva
- máslo 100 g
Išelské dortíčky
- fruktóza 110 g
Poleva
- skořice 1 lžíce
Jablkový koláč nekoláč
- kůra citrónu 1 kus
Poleva
- mandlové lupínky 100 g
Išelské dortíčky
- mandle 40 g
Jablkový koláč nekoláč
- sušené mléko 200 g
- mandle 100 g
- jablko 800 g
- hrozinky 100 g
Postup přípravy
1
Zpracované těsto necháte půl hodiny odležet, vyválíte je do podoby plátu, z nějž vykrajujete kolečka, která upečete na vymazaném plechu při 170 stupních do zlatova
2
V misce utřete do podoby krému Glukopur, tuk a žloutek a přidáte mleté oříšky, marmeládu a rum, tímto krémem pak spojujete kolečka do podoby dortíčků
3
Poleva: v kastrolku dnem ponořeném do vodní lázně (jiný kastrol s horkou vodou) rozehřejete tuk, přidáte med a kakao a směs necháte vychladnout, poté jí potřete horní část každého dortíčku a nahoru posadíte ořech
Jablkový koláč nekoláčpostup:1
Tvaroh, máslo a med umícháte do hladka, přidáte strouhanou citronovou kůru, dále pomalu vmícháte předem připravenou směs jedlé sody, sušeného mléka a mletých mandlí
Vzniklé těsto rozprostřete na plech o výšce zhruba 2 cm a velikosti cca 38x28 cm a pokladete centimetr silnými proužky jablek
2
Na přípravu polevy přidáte do rozehřátého másla med, skořici a smetanu a ušleháte je do pěny, kterou polejete povrch těsta a posázíte je šupinkami mandlí
Koláč pečete při teplotě 160 stupňů zhruba 40 minut