Head
- mouka 270 g
Na polevu
- tuk 120 g
Na polevu
- kakao 1 dávka
Postup přípravy
1
Vytvoříme těsto (jako linecké), které rozdělíme na čtyři díly
Na obráceném plechu rozválíme těsto přes celý plech a upečeme v horké troubě
Po upečení tenkým nožem podřízneme a sesuneme na rovnou plochu
Při pečení posledního dílu si připravíme náplň
2
V kastrole necháme zkaramelizovat 6 lžic krystalového cukru
Až je cukr tekutý a světle hnědý, nalijeme na něj 3/8 l mléka
Když je zkaramelizovaný cukr rozpuštěný, přidáme do kastrolu celé máslo
Po rozpuštění másla vmícháme vanilkový pudink, který jsme si předem rozmíchali v mléce, a necháme ho povařit
Pak přidáme trochu ořechů, kakaa a rumu
Vytvořenou teplou hmotou slepujeme upečené pláty
Slepené pláty přikryjeme plechem a zatížíme
Druhý den řezy polijeme čokoládovou polevou
3
Polevu mícháme v páře
Necháme rozpustit tuk a pak pomalu přidáme ostatní ingredience
Mícháme tak dlouho, až se na povrchu neobjevuje tuk a poleva je pěkně hladká