Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládový dort s mátou

12 porcí
do 2 hodin
Čokoládový dort s mátou
Čokoládový dort s mátou Autor: isifa.com
Klasický čokoládový dort přidáním máty posunete o stupeň výš. Právě máta mu totiž dodá nezaměnitelnou chuť a vůni.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Korpus: Troubu předehřejte na 180°C, u plynové na stupeň 4. Do misky dejte 1 lžíci cukru, přidejte mátu a roztlučte dohromady, až bude cukr zelený. Rozetřete máslo s mátovým cukrem, přidejte zbývající cukr, postupně přidávejte vejce rozšlehaná s trochou mouky. Nasypte zbytkem mouky, smíchané s kakaovým práškem. Přilijte 125ml teplé vody. Míchejte, až bude hmota hladká a pak rozdělte do forem. Pečte 25 minut. Nechte zchladnout.
  2. Poleva: Do hrnce dejte double krém a rozdrcené listy máty. Pomalu přiveďte do varu, pak odstavte s plotny a nechte alespoň 30 minut prolnout chuti. Krém opět rozehřejte a nalijte do větší mísy na nalámané kousky čokolády a jemně míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká hmota. Neche ochladit 5-10 minut. Jako mezivrstvu naneste pořádné tři lžíce polevy a jeden díl korpusu a přiklopte druhým, zbytkem přelijte dort a naneste na strany. Nechte polevu zatuhnout. Ozdobte cukrovými lístky máty.
  3. Cukrové mátové lístky: Potřete mátové lístky lehce našlehaným vejcem. Posypte pískovým cukrem a 1 hodinu sušit.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama