Na korpus
- cukr krupice 250 g
- máta (nasekané lístky) 3 lžíce
- máslo (změklé) 125 g
- vejce (středně velká) 2 ks
- mouka (s kypřícím práškem) 250 g
- kakaový prášek 60 g
Na polevu
- smetana (double cream) 300 ml
- máta (+ extra na ozdobu) 10 g
- hořká čokoláda 1 tabulka
Postup přípravy
- Korpus: Troubu předehřejte na 180°C, u plynové na stupeň 4. Do misky dejte 1 lžíci cukru, přidejte mátu a roztlučte dohromady, až bude cukr zelený. Rozetřete máslo s mátovým cukrem, přidejte zbývající cukr, postupně přidávejte vejce rozšlehaná s trochou mouky. Nasypte zbytkem mouky, smíchané s kakaovým práškem. Přilijte 125ml teplé vody. Míchejte, až bude hmota hladká a pak rozdělte do forem. Pečte 25 minut. Nechte zchladnout.
- Poleva: Do hrnce dejte double krém a rozdrcené listy máty. Pomalu přiveďte do varu, pak odstavte s plotny a nechte alespoň 30 minut prolnout chuti. Krém opět rozehřejte a nalijte do větší mísy na nalámané kousky čokolády a jemně míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká hmota. Neche ochladit 5-10 minut. Jako mezivrstvu naneste pořádné tři lžíce polevy a jeden díl korpusu a přiklopte druhým, zbytkem přelijte dort a naneste na strany. Nechte polevu zatuhnout. Ozdobte cukrovými lístky máty.
- Cukrové mátové lístky: Potřete mátové lístky lehce našlehaným vejcem. Posypte pískovým cukrem a 1 hodinu sušit.