Meruňkovo–čokoládové hrudky
Zdroj: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Meruňkovo–čokoládové hrudky
Zdroj:
Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Pamatujete si na burizony s medem? Tyhle hrudky je obohatily o mandle, sušené meruňky a tmavou čokoládu a výsledkem je křupavé lahodné cukroví, které si zamilují malí i velcí mlsalové. Veganská čokoláda obsahuje jen kakao, kakaové máslo a cukr, žádný sójový lecitin ani jiný emulgátor, a tak má výraznější kakaovou, pro někoho možná více hořkou chuť.
Postup přípravy
-
Mandle nasekejte nahrubo a pražte v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 10–15 minut, až se rozvoní a jemně ztmavnou, ale nespálí se. Vyjměte je a nechte zchladnout.
-
Mezitím nakrájejte na drobné kostičky sušené meruňky a promíchejte je s pukanci a špetkou soli.
-
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a za stálého míchání ji zchlaďte na 38 °C.
-
Mandle přimíchejte k meruňkám a sypké suroviny vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
-
Lžičkou odkrajujte z hmoty kousky a klaďte je na silikonovou podložku nebo pečicí papír. Nechte je nejméně 30 minut tuhnout (krystalizovat) při teplotě kolem 18–20 °C, tak čokoláda ztuhne rovnoměrně a hrudky budou krásně křupat.
Meruňkovo–čokoládové hrudky
Zdroj: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Meruňkovo–čokoládové hrudky
Zdroj:
Jana Králiková / Moderní veganské dezerty