návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Meruňkovo–čokoládové hrudky

asi 30 ks porcí
do 1 hodiny
Meruňkovo–čokoládové hrudky
Autor: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty Meruňkovo–čokoládové hrudky
Pamatujete si na burizony s medem? Tyhle hrudky je obohatily o mandle, sušené meruňky a tmavou čokoládu a výsledkem je křupavé lahodné cukroví, které si zamilují malí i velcí mlsalové. Veganská čokoláda obsahuje jen kakao, kakaové máslo a cukr, žádný sójový lecitin ani jiný emulgátor, a tak má výraznější kakaovou, pro někoho možná více hořkou chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mandle nasekejte nahrubo a pražte v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 10–15 minut, až se rozvoní a jemně ztmavnou, ale nespálí se. Vyjměte je a nechte zchladnout. 
  2. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky sušené meruňky a promíchejte je s pukanci a špetkou soli. 
  3. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a za stálého míchání ji zchlaďte na 38 °C. 
  4. Mandle přimíchejte k meruňkám a sypké suroviny vmíchejte do rozpuštěné čokolády. 
  5. Lžičkou odkrajujte z hmoty kousky a klaďte je na silikonovou podložku nebo pečicí papír. Nechte je nejméně 30 minut tuhnout (krystalizovat) při teplotě kolem 18–20 °C, tak čokoláda ztuhne rovnoměrně a hrudky budou krásně křupat. 
Reklama
Meruňkovo–čokoládové hrudky
Autor: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty Meruňkovo–čokoládové hrudky

Moderní veganské dezerty
Petra Stahlová

Cukrářka Petra Stahlová svým uměním boří mýty o tom, že veganské dezerty jsou nevzhledné a zdravé na úkor chuti. Vychází z francouzské cukrařiny a precizní zpracování surovin i zaměření na detail činí z jejích dortíčků a zákusků skvosty, které zaujmou na první pohled i na první sousto. Pak vás skutečně překvapí, že neobsahují vejce, mléko ani další živočišné produkty a jsou čistě rostlinné. Kuchařku rozdělila do sedmi kapitol – Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti a v každé vás detailně provede inovativními postupy i vysvětlí nové suroviny. A pokud by vám něco nebylo jasné, můžete se k ní přihlásit na cukrářský kurz na webu www.petra-stahlova.cz nebo www.veganskedezerty.cz
Související témata: veganské dezerty , sušené ovoce , Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama