Čerstvé zprávy z trhu aneb nejlepší novinky na léto

Čerstvé zprávy z trhu aneb nejlepší novinky na léto

Propátrali jsme pro vás trh a našli jsme zajímavé nové produkty, které vám zpříjemní prázdniny.

Ghítela

Dej si mě hned!

Vzkaz na obalu a přibalená dřevěná lžička vám ukáže cestu do sladkého nebe. Domácí ghí, arašídové máslo, kakao, med a vanilka v biokvalitě tvoří Ghítelu značky České ghíčko. Hodí se na palačinky, lívance, kaši i jen tak do pusy a při mlsání nemusíte mít výčitky, obsahuje samé zdravé suroviny.

Na prázdninách využijete i samotné ghíčko nebo-li přepuštěné máslo od stejné značky. Je zbavené mléčné bílkoviny, díky tomu se nemusí uchovávat v chladu, což se při cestování hodí! Navíc se nepřepaluje a vy tak na něm můžete udělat ty nejlepší řízky nebo lívance, které budou krásně vonět po másle.

www.ceskeghicko.cz

LeGracie

Se značkou LeGracie je legrace!

S produkty značky LeGracie vykouzlíte chutné, zdravé a levné jídlo během několika minut, ať už jste na chalupě na Šumavě, v apartmánu u moře v Chorvatsku, pod stanem u Máchova jezera, na luxusní jachtě při plavbě u italského pobřeží nebo pořádáte letní grilování pro rodinu či přátele.

V nabídce je široký výběr polévek a hlavních jídel a nově i dezertů. Lahodné a někdy i neobvyklé kombinace obilovin, luštěnin, sušené zeleniny, ovoce a semínek jsou základem pro vynikající a plnohodnotná jídla, která jsou dobrá sama o sobě, ale můžete je vylepšit i přidáním dalších čerstvých surovin podle vlastní fantazie. K základní přípravě ale potřebujete přidat jen vodu, olivový olej, sůl, máslo, cukr, nebo med.

Všechny výrobky jsou bez glutamátu a bez éček, jsou přirozeně bezlepkové a do 30 minut hotové. Zkrátka ideální společník na cestování.

www.legracie.cz

Iceland

Obchody Iceland nabízejí především britské potraviny a z 80 % jde o výrobky mražené. Na výběr jsou ryby a mořské plody, ovoce, zelenina, zmrzliny, ale i hotová jídla nebo dezerty. Kvalita a chuť je velmi dobrá, takže s klidem doporučujeme pořídit si zásobu dobrot do mrazáku a když se vám nebude chtít moc vyvařovat, stačí vytáhnout třeba pytel s paellou s krevetami a kuřetem a jednoduše ji hodit na pánev.

Z letních novinek nás zaujal Cheesecake se slaným karamelem, který stačí nechat povolit a můžete směle servírovat třeba na závěr grilovačky... (470 g / 89 Kč)

A rozhodně zkuste směs hrášku, fazolí a bobů, která překvapí svou máslovou chutí provoněnou jemnou mátou. Ideální jako příloha k masu nebo rybě! (400 g / 59 Kč)

www.iceland.cz

BIO extra panenský olivový olej z Kréty

Organic extra panenský olivový olej z exkluzivní řady Premium Gourmet Potten & Pannen – Staněk vnese do vaší kuchyně to nejlepší z prosluněné Kréty. V aroma výjimečného, zastudena lisovaného oleje z krétských oliv, jsou patrné tóny mandlí, artyčoků a zelené trávy, které spolu s delikátní kořenitou chutí vytvářejí na patře harmonické spojení s lehce hořkým dozvukem, typickým pro olivový olej nejvyšší kvality.

Tento krétský olivový olej je produktem ekologického zemědělství. Vyrábí se z ručně trhaných oliv, které jsou po sklizni uchovávány v dobře větraných kontejnerech a během 48 hodin zpracovány – drceny tlakem v hydraulickém lisu bez ohřevu nebo přidání horké vody či chemikálií. Špičková kvalita oleje je dána tradičním způsobem zpracování a především jedinečným podnebím a složením půdy, typickým pro Krétu.

Ideální do letních salátů nebo jen k dobrému chlebu jako dip k namáčení.

www.pottenpannen.cz

Ajala čokolády

Brněnská čokoládová manufaktura Ajala chce se svou čokoládou zákazníky přesvědčit, že nejlepší čokoláda je taková, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Taková čokoláda se vyrábí bez mléka, cukru, přidaných tuků nebo lecitinu, jen a jen z kakaových bobů a sušené třtinové šťávy. Výsledná chuť je tak čokoládová, že se do ní snadno zamilujete na první kostičku. A nemusíte se bát, tahle je tak zdravá, že si ji můžete dopřávat klidně každý den.

Jak tedy čokolády Ajala chutnají? Na první kousnutí ucítíte jemně hořké až kyselé tóny typické pro kakaové boby. Její chuť je výraznější a tak nějak opravdovější, než jste u čokolády zvyklí. A co je nejlepší – chuť vám na jazyku zůstane dlouho po tom, co sníte poslední kousek. Není to takový ten podvodník, co vás nutí brát si další a další čtvereček...

Na výběr máte u Ajaly z deseti druhů čokolád, například s mořskou solí, s pepřem, s chilli nebo s pekanovými ořechy...

www.ajala.cz

Norimberské klobásky

Zpestřete si letní grilovačku

Za touto německou specialitou už nemusíte jezdit do Bavorska. Nově ji můžete zakoupit také u nás.

Nejmenší z německých klobás spojujeme s návštěvami proslulých norimberských vánočních trhů nebo s posezením v místní tradiční hospůdce s tuplákem piva. Dnes je již ale oblíbená i jinde – denně se údajně vyrobí až tři miliony kusů, které jsou exportovány do celého světa. Tento uzenářský výrobek je charakteristický svojí drobnou velikostí (měří zpravidla sedm až devět centimetrů) a světlou barvou. Klobásky jsou vyhledávané kvůli své jemné chuti, kterou jim propůjčuje libové vepřové maso a majoránka.

Klasická bavorská pochoutka má již více než sedmsetletou tradici. První úřední zmínkou je zápis z roku 1313, který určuje, že k její přípravě musí být použita vepřová panenka. Od té doby se recept na výrobu prakticky nezměnil.

V současnosti jsou tyto uzeniny zařazeny na seznam evropských geograficky chráněných specialit a mohou se vyrábět jedině v Norimberku (klobásky vyrobené jinde musí mít jiné označení). Balení originálních klobásek KUPFER o obsahu 300 g vás vyjde na příjemných 110 Kč (orientační cena) a najdete je v Albertu!

www.papei.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty