zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Prague Mussel Week: pražské restaurace nabídnou čerstvé slávky
Autor: Prague mussel week Prague Mussel Week: pražské restaurace nabídnou čerstvé slávky

Prague Mussel Week: pražské restaurace nabídnou čerstvé slávky a chuť moře

Stejně jako vloni budou šéfkuchaři pražských restaurací podávat originální pokrmy z čerstvě nalovených holandských slávek. Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září a nabídne milovníkům jídla jedinečnou příležitost – navštívit nová místa a objevit nové způsoby přípravy mušlí. Novinkou letošního ročníku je možnost zakoupit čerstvé slávky i v obchodních řetězcích.
TZ, Klára Michalová , 11.09.2021

reklama

Holandské slávky prvotřídní kvality obohatí menu tuzemských restaurací i letos. Třetí ročník úspěšného festivalu Prague Mussel Week se uskuteční ve dnech 13. až 19. září. Pořadatelé festivalu přivezou do hlavního města přibližně 23 tun čerstvých slávek, z nichž budou šéfkuchaři ve více než sedmdesáti restauracích připravovat originální pokrmy. Čerstvě nalovené slávky doputují z nizozemského Yerseke do Prahy již za 18 hodin od výlovu.

Slávky jsou do Prahy dovezeny do 18 hodin po výlovu
Autor: Prague mussel week Slávky jsou do Prahy dovezeny do 18 hodin po výlovu

„I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravým a chutným jídlem, vhodným na každý stůl. Během týdenního festivalu plánujeme naservírovat více než 50 tisíc porcí delikatesních pokrmů. Přineseme tím chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky,“ přibližuje letošní ročník Prague Mussel Weeku Pierre-Manuel Boels z HOPI CEE Fish HUB, jež festival pořádá.

Novinkou letošního ročníku bude možnost zakoupit čerstvé slávky za zvýhodněnou cenu také v obchodních řetězcích po celou dobu konání festivalu.  „Slávky od našich dodavatelů jsou prvotřídní kvality, mají vysoký poměr lastury a masa a navíc jsou zpracovány udržitelným způsobem. Příprava mušlí je snadná a každý ji podle receptu určitě zvládne,“ dodává Pierre-Manuel Boels.

Stejně jako v minulém ročníku si zájemci mohou na webových stránkách festivalu praguemusselweek.cz vygenerovat voucher na 1+1 porci zdarma a poté ochutnat mnoho způsobů přípravy mušlí. S voucherem stačí zamířit do některé z pražských restaurací tří cenových kategorií: Luxury (luxusní restaurace), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). Čtvrtá kategorie Out of Prague je určena pro podniky mimo hlavní město, které budou do festivalu rovněž zapojeny.

SLávky jsou zdravé, cenově dostupné a jednoduché na přípravu
Autor: Prague mussel week SLávky jsou zdravé, cenově dostupné a jednoduché na přípravu

Proč ochutnat slávky?

Slávky jsou především mimořádně zdravé a řadí se mezi takzvané superpotraviny. Obsahují plno bílkovin, železa a vitaminů. I jedna malá slávka obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, vitaminy A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky pomáhají zlepšit funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. Přispívají rovněž k dobré funkci zraku a k zářivé pokožce. A jelikož je příprava slávek snadná a rychlá, stojí za to doma vyzkoušet některý z originálních receptů, které letošní ročník festivalu Prague Mussel Week přináší, a přesvědčit se osobně o blahodárných účincích mořských mušlí na lidské zdraví. Další recepty a inspiraci najdete na stránkách praguemusselweek.cz.

reklama

Související témata: mušle , slávky , restaurace Praha

reklama

Přečtěte si také