Nová místa k návštěvě: česká kuchyně, italské speciality a nový projekt

Doneslo se k nám, že je tu zase několik nových podniků. O jaké ale jde? Na Vinohradech otevřel nový Lokál, dále se objevil nový podnik Elements a plánuje se nové Manifesto!

Nový Lokál na královské adrese

Nový pražský Lokál otevřel na Královských Vinohradech, na rohu Šumavské a Korunní ulice. Navazuje na zažitou tradici místa, kterou doplňují moderní technologie péče o pivo a poctivá česká kuchyně. Interiér obohacují prvky inspirované vznešenou atmosférou Královských Vinohrad – například zlatá barva tanku. Stejně jako v ostatních Lokálech, ani tady nechybí podsvícené dřevěné obložení s rytými motivy. Tentokrát se ho ujal ilustrátor Martin Groch. V něčem ale bude Korunní přece jen jiná. „Novinkou jsou kachlová kamna. Chtěli jsme do Lokálu vnést atmosféru prvorepublikových vinohradských bytů, ve kterých byla kamna v každém pokoji. Plotna přes obědy slouží jako výdejní pult hotových jídel. Večer se na ní hřejí hrnce s párky, taliány nebo polévkou,“ vysvětluje generální manažer Korunní Marek Kolář. Tým kuchařů povede šéfkuchař Vít Kudrna.

Manifesto Market se rozšiřuje na Smíchov, ale nebude to dvojče Manifesta z Florence

Manifesto Market, který si za krátkou existenci získal mezinárodní věhlas i ocenění Obchodník roku, se chystá oživit další pozapomenuté místo, tentokrát v srdci Smíchova. Druhý dočasný market otevře letos v létě na prázdném provizorním parkovišti vedle Národního domu na Smíchově, nevyužívané budovy z 19. století, jež sloužila spolkovým akcím smíchovských a hledá novou funkci před svou rekonstrukcí, již plánuje Torino-Praga Invest. Pop-up Manifesto má s redefinicí vypomoct. Nepůjde o kopii oblíbeného kontejnerového konceptu z Florence – chystá se zelená oáza s vodní hladinou a originálním výběrem gastronomie.

Vítejte v restauraci Elements

Designová restaurace v prostorách zrekonstruovaného hotelu President nabídne svým hostům moderní italskou kuchyni, vycházející z tradičních surovin společně s jedinečným výhledem na Pražský hrad, Letnou a Vltavu. Italský koncept Elements klade velký důraz na čerstvost, sezonnost a variabilitu surovin a svým hostům tak nabídne jedinečný výběr z čerstvých ryb, mořských plodů a masa. Jídla tak často vycházejí z několika málo surovin, které dohromady tvoří výjimečné kombinace chutí a textur. Na menu restaurace Elements pak objevíte italské klasiky jako šafránové rizoto s mušlí sv. Jakuba, grilovanou chobotnici s bílými fazolemi cannelini nebo třeba telecí jazyk s martini omáčkou a extraktem ze šalvěje.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty