Mixér: 3 tipy na nová (nejen) jarní menu

Nějakou chvilku jsme se odmlčeli s tipy na nová menu, ale jsou opět tu! Nesou se v jarním duchu, takže se můžete těšit na spoustu zeleniny, velikonočních jídel a specialit.

Vegetariánský gastro orgasmus

A je to tu! Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich. Od dubna budou moci návštěvníci restaurace Benjamin ochutnat jarní vegetariánské menu executive chefa Štěpána Návrata, šéfkuchařů Radka Jakubce a Tomáše Torhana. V nabídce nebude však pokaždé, ale pouze jeden pátek a jednu sobotu v měsíci. Odstartovat svůj gastronomický orgasmus chutí můžete vždy od 17.25 při krátké degustaci a od 20.15 při dlouhé degustaci. Mezi delikatesami nebude chybět tatarák z pečené řepy, fermentovaná špalda, topinmabur, tuřín, pirohy s petrželovou omáčkou a mnoho dalších zdravých a bezmasých pochutin. Mlsné jazýčky pak jistě najdou uspokojení např. v nugátu, čokoládové pěně či v ořechovém cramble.

Čtyřchodové menu stojí 899 Kč a začíná vždy od 17.45, zatímco menu o 6 chodech startuje ve 20.15 a jeho cena je 1299 Kč.

Nota Bene dospělo

Podnik v průběhu let dospíval a došlo k osamostatnění restaurace a pivovaru. Jak šel čas, vyrostla restaurace pod vedením majitele a šéfkuchaře Lukáše Nevyjela k dokonalosti. Nyní konečně přichází po sedmi letech na trhu se stálým večerním menu a stojí opravdu za to!

Každé polední i večerní menu se doteď řídilo aktuálním stavem zbouraného masa, vyrostlé zeleniny a bylinek. Všechno trošku spontánně. Konečně po sedmi letech přichází se stálým večerním menu. Lukáš Nevyjel chce svým hostům nabídnout důvod se cíleně vrátit za daným pokrmem. Menu je absolutně dokonalé, trošku šmrncnuté do Asie. Rozdělené na tematické sekce, které se stále budou držet aktuálního surovinového stavu, avšak s jistým řádem. Velká miska – hovězí ravioly, zázvor, vejce, bylinky, consommé; Kari veggie – divoká brokolice, rajče, řepa, dauphiné, kokosové mléko; Uzená ryba – dýně, jablko; Steak – bramborová kaše, jus; Ryba – mrkev, celer, rajčata, sezam, červená řepa, jus; Sticky toffee pudding – datle, karamel, zakysaná smetana.

Králičí hody v La Verandě

Králík čtyřikrát jinak aneb výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa! Právě takový bude kulinární program v La Verandě o víkendu od 19. do 21. dubna. Králičí speciality v chuťově bohatém aranžmá šéfkuchaře Tomáše Humla vás překvapí i okouzlí. Těšte se! Čeká vás parádní požitek. Do pomyslného souboje se postaví speciality ze Španělska, Itálie, Česka a Francie. A na jaké pokrmy se hosté mohou těšit? Španělskou gastronomii bude reprezentovat křehký králičí hřbet plněný slavnou sušenou šunkou, krémem z ovčího sýru manchego a omáčkou ze španělského vína rioja. Italskou gastronomii zastoupí chuťově podmanivé ravioli plněné uzeným králičím masem a zeleninou a dochucené hnědým máslem se šalvějí. Ukázkou francouzského přístupu bude Pot au feu z králíka, králičích jater a ledvinek, servírované v marockém tajinu.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty