5 smolařů, kteří zemřeli přímo před kamerou

Na Prima love můžete vidět novou řadu německého kriminálního seriálu Kriminálka Stuttgart. Tentokrát od 20.05 uvidíte případ, kdy se vražda stane přímo na jevišti. Pro herce nejspíš ta nejkrásnější smrt. I tak je to hlavně tragédie, která se stává i v reálných životech, přečtěte si o nich více.

Čtvrtou řadu kriminálky Stuttgart vysílá Prima love každé pondělí ve 20.05. Něměčtí vyšetřovatelé tentokrát budou řešit poněkud nezvyklou vraždu. Ve Stuttgartu se natáčí nový televizní krimiseriál. Při jedné scéně, kdy má hlavní hrdinka střelit po hlavním hrdinovi, dojde k tomu, že ten padá na zem skutečně mrtvý. Zjistí se, že s pistolí někdo manipuloval a že obsahovala v hlavni šroub, který byl odpálen stiskem spouště a slepou patronou. Policisté nejprve podezírají režiséra Strassnera, protože hlavní hvězda seriálu Hakemann měl poměr s jeho manželkou. Herečka Petra Rückertová, která Hakemanna zastřelila, se zdá být v šoku. Avšak vyšetřovatelé brzy přijdou na zajímavou skutečnost, že její dcera s Hakemannem chodila a před nedávnem zemřela na předávkování drogami...

Připadá vám, že smrt přímo během natáčení se nemůže ani zdaleka potkat s realitou? To jste na omylu. Našli jsme několik smolařů/šťastlivců, kteří zemřeli během jejich show. Můžeme akorát doufat, že zemřeli během činnosti, kterou tolik milovali...

1) Herec Star Wars a bondovek zemřel během divadelní zkoušky

Nešťastná událost stará několik dní. Britský herec Khan Bonfils zemřel v Londýně na náhlý kolaps během zkoušky představení Danteho Inferna. Přivolaní záchranáři mu nedokázali pomoct, příčina smrti se vyšetřuje. Bonfils hrál mimo jiné ve filmu Star Wars: Skrytá hrozba z roku 1999 Saesee Tiina. Khan Bonfils hrál také v bondovkách Skyfall nebo Zítřek nikdy neumírá i dalších filmech. Vystudoval Webber Douglas Academy of Dramatic Art a věnoval se i modelingu. Předváděl například pro luxusní značku Hermés.

2) Brandon Lee, syn Bruce Lee, zemřel během natáčení

Kultovní film Vrána má za sebou jednu z nejtragičtějších událostí, které se ve filmu můžou stát. Hlavního hrdinu a herce v jednom totiž v jedné z posledních scén omylem doslova zastřelili. Do konce natáčení zbývalo osm dní a točila se scéna, kdy se měl Brandon Lee střetnout s hlavním padouchem. Ten ho měl střelit pistolí do hrudi. Všechno šlo jako po másle, výstřel proběhl, Brandon se svalil k zemi, ale už nikdy se nezvedl.

Během natáčení se použily opravdové kulky, z kterých byl vysypán střelný prach. Rekvizitář před natáčením cvičně vystřelil a jedna kulka se zaklínila. Během výstřelu další kulka uvolnila tu zaklíněnou, která sice nebyla tak rychlá, ale na smrt budoucí hvězdy stačila. Policie nevznezla žádné obvinění, podle nich se jednalo o nešťastnou náhodu.

3) Helikoptéra skalpovala hlavy a jiné končetiny

Během natáčení válečného filmu Zóna soumraku se stala jedna z nejtragičtějších událostí v historii filmu. Válečná helikoptéra se měla přiblížit co nejblíže k zemi, aby vysvobodila z deště filmových kulek a výbuchů amerického vojáka (herce Victora Morrowa), který zrovna zachraňoval dvě vietnamské děti. Jeden z uměle vytvořených výbuchů však poškodil helikoptéru a pilot ztratil kontrolu nad řízením. V tu chvíli byli všichni tři herci tak blízko, že vrtule helikoptéry usekla hlavu herci stejně jako jednomu z dětí. Druhému dítěti usekla nohu, to na místě vykrvácelo. Režisér Landis byl obviněn z neúmyslné vraždy, nakonec však osvobozen.

4) Lovce krokodýlů probodl rejnok

Australský nejslavnější lovec krokodýlů několik let natáčel různé dokumenty o predátorech. Krokodýli byli jeho nejoblíbenější stvoření, která zachraňoval a bojoval za ně. Během natáčení v moři Steva Irwina bodnul rejnok svým ostrým ocasem. Rejnoci jsou většinou klidná zvířata, která neútočí, dokud se necítí v ohrožení, Steve vedle něj jen plaval. Fatální chybou ovšem podle expertů bylo, že si zabodnutý osten v hrudi ihned vytáhl.

5) Filmový požár se stal herci osudným

Většinou se zdá, že filmové požáry musí být jen legrácky pro kameru. Bohužel si tento omyl ověřil v roce 1984 i herec a model Jon-Erik Hexum. Hlavní postava seriálu Cover up od seriálu CBS.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty