Suroviny
Postup přípravy
Zeleninu očistíme (kromě cibule – tu necháme i se slupkou) a opečeme ji na oleji
Celer přidáme až ke konci
Vše zalijeme vodou, přidáme čerstvé bylinky, koření a sůl
Necháme vařit asi hodinu, poté vývar přecedíme přes sítko
Slaninu necháme s olejem vyškvařit v hrnci, pak přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a smažíme dozlatova asi deset minut
Ke konci přidáme třtinový cukr
Poté přidáme vývar a necháme polévku asi minutu vřít
Případně dosolíme a následně odstavíme ze sporáku
Polévka je hotová a můžeme připravit toustíky
Nastrouháme najemno parmazán a přidáme k němu oregano
Parmazánovou směs rozprostřeme na tousty a dáme je na minutu do trouby na gril
Polévku podáváme s tousty
Polévka
Cibulová s parmazánovými toustíky
Ingredience:
- 100 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 400 g cibule
- 1 lžička třtinového cukru
- 1,2 l domácího zeleninového vývaru
- 5 plátků toustového chleba
- 50 g parmazánu
- 1 kávová lžička oregana
- sůl
Zeleninový vývar:
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/5 celeru
- 1 cibule i se slupkou
- čerstvé bylinky do polévky
- nové koření
- pepř celý, sůl
- olej
- 1, 5 l vody