Nádivka
- cukr 1 dávka
Postup přípravy
Do uvařeného pudinku vešleháme sníh z bílků
Nalijeme do sklenic zhruba do poloviny a necháme vychladnout
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu
Do hrnce dáme vařit asi půl litru vody, přidáme 2 lžíce cukru a necháme vařit
V hrnku smícháme trochu vody s kakaem a pudinkovým práškem
Přidáváme ho podle hustoty
Povaříme a přidáme na již vychlazený pudink v pohárkách
Necháme vychladnout, ozdobíme ovocem a podáváme
Mrkváče Tento recept pochází od maminky Valérie Zawadské postup: 1
Na nádivku si vyšleháme tvaroh s cukrem a vajíčkem
Odložíme si zatím stranou
2
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva
Přidáme mrkev a na kousky nakrájený tuk
Rukama vypracujeme hladké těsto
Těsto rozválíme na tloušťku 2-3 mm
Vykrájíme kolečka, na každý dáme lžičku nádivky, přehneme a okraje stlačíme
3
Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme asi 15 minut při 180 ºC
Upečené kousky obalíme v moučkovém cukru