Suroviny
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- česnek (na plátky) 3 stroužky
- červená cibule (nakrájená na kolečka) 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- oregano (sušené)
- bazalka (sušená)
- sušená rajčata (nakrájená na proužky) 80 g
- černé olivy (bez pecky, podélně rozpůlené) 15 ks
- klobása (ostrá, nakrájená na kolečka) 1 nožička
- rajčatové pyré (domácí rajčatová směs nebo passata) 800 g
- cukr 1 lžička
- tagliatelle 400 g
- parmazán 50 g
- bazalka (čerstvá na ozdobu)
Postup přípravy
- V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
- Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
- Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
- Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.