Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s klobáskou a sušenými rajčaty, je to ideální kombinace do dnešních pošmourných dní.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- česnek na plátky 3 stroužky
- červená cibule nakrájená na kolečka 1 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- sušené oregáno
- sušená bazalka
- sušená rajčata nakrájená na proužky 80 g
- černé olivy bez pecky, podélně rozpůlené 15 ks
- ostrá klobása nakrájená na kolečka 1 nožička
- domácí rajčatová směs nebo passata 800 g
- Cukr 1 lžička
- čerstvé těstoviny tagliatelle 400 g
- parmazán 50 g
- čerstvá bazalka na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
- Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
- Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
- Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.