reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Hodnoceno: 2x
Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s klobáskou a sušenými rajčaty, je to ideální kombinace do dnešních pošmourných dní.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
  2. Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
  3. Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
  4. Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.

reklama

Sledujte celou epizodu