Na pesto
- bazalka 2 svazky
- piniové oříšky 30 g
Na salát
- bazalka 12 lístků
Postup přípravy
1
Nejdříve si připravíme pesto
Všechny ingredience rozdrtíme ve hmoždíři, postupně přiléváme olej
Lze použít i mixer, ale díky rychlým otáčkám může pesto zkysnout
2
Mozarellu necháme okapat
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, stejně tak mozarellu
Na talíři prokládáme plátky sýra s plátky rajčat a ozdobíme je natrhanými lístky bazalky
Nakonec salát osolíme a zakápneme olivovým olejem
Servírujeme s domácím pestem, kterým můžeme potřít i plátky opečeného bílého pečiva
rmJemná domácí paštička s bylinkovou bagetkouRenáta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu
Domácí paštika byla pochválena
Ingredience: - 400 g kuřecích a králičích jater,- 150 g másla (+ 50 g na zalití),- 1 prolisovaný stroužek česneku,- 1 velká snítka tymiánu,- špetka koření pěti vůní,- 2 lžíce šlehačky,- sůl,- pepř
- cibulepostup:Játra očistíme
V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem
Přidáme koření a tymián, po minutě játra
Orestujeme je doměkka
Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem
Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme
Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazení