Postup přípravy
Do dřevěné zadělávačky vsypeme menší část polohrubé mouky a větší část hladké mouky. Vytvoříme v mouce důlek.Do důlku dáme 6 lžic krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Na okraje nasypeme lžičku soli.Na rozdrobené droždí v důlku nalejeme vlažné mléko, lehce zamícháme.
Dáme rozehřát kostku tuku (postačí pouze 3/4). Tuk vmícháme do kynoucí hmoty tak, aby se žhavý tuk nesetkal přímo s kynoucím droždím. Dobře promícháme (prohněteme) a dáme na teplé místo kynout – pod utěrku.Máme-li čas, prohněteme po vykynutí těsto ještě jednou, tzv. ho opakovaně srazíme.Těsto vyklopíme na pomoučený stůl a rozdělíme na 24 ks budoucích buchet. Každý díleček rozplácneme, naplníme omastou a zabalíme. Spoj buchty orientujeme na dno pekáče, vymaštěného trochou oleje. Každou buchtu v oleji namočíme v místě spojení s následující (proti lepení).
Plný pekáč vložíme do trouby a pečeme nejprve na 120 °C cca 25 minut (buchty ještě kynou), pak dopečeme na 170°C dalších 25 minut (posledních 5 minut pouze spodní ohřev).Buchty vyklopíme na prkénko a necháme chladnout.Před podáváním pocukrujeme práškovým cukrem.