Suroviny
Na parmazán
- semínka (konopná) 1 lžíce
- sezamová semínka 1 lžíce
- pekanové ořechy 1 menší hrst
- droždí (lahůdkové) 1 lžíce
- kukuřičná strouhanka 1 lžíce
- olej (konopný nebo olivový) 2 lžíce
- sůl
- pepř
Konopná semínka jsou skvělá, ale můžete je nahradit slunečnicovými, pekanové ořechy zase vlašáky. Tento recept ocení i vegani díky ovesné smetaně.
Postup přípravy
- Omyté a lehce osolené růžičky brokolice uvařte na páře, hotové budou za 12 minut. Mezitím do mixovací nádoby nachystejte smetanu i olej, česnek, konopné semínko. Spolu s uvařenou a okapanou brokolicí dobře rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete podle chuti, nakonec smíchejte se sekanými bylinkami.
- Všechny ingredience na parmazán také společně rozmixujte, olej přidávejte až nakonec – díky němu suchá směs mixovaných semínek vytvoří drobné hrudky, skutečně podobné strouhanému sýru. Osolte a opepřete podle chuti (a pokud chcete, můžete přidat ještě pár pekanů posekaných nahrubo).
- Brokolicovou směs smíchejte s ještě horkými scezenými těstovinami, zasypte parmezánem, zakápněte citronem .. a hodujte!