Suroviny
- brokolice 1 kus
- uzené maso 1 dávka
- smetana 1 kus
- mouka 1 lžíce
- bobkový list 1 kus
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus
- oregno (špetka - volitelné ) 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V hrnci si uvaříme uzené maso s jednou cibulí, celým pepřem a bobkovým listem. Když je měkké, vyndáme ho a naporcujeme. V uzeném vývaru povaříme růžičky brokolice s celým česnekem doměkka. Koření, česnek a cibuli vyndáme, ale nemusíme, chceme-li dodat polévce výraznou chuť. Brokolici rozmixujeme a dál vaříme se smetanou, v níž jsme dobře rozkvedlali hladkou mouku. Ke konci přidáme část pokrájeného uzeného masa. Polévku dochutíme, můžeme ozdobit natí apod., chceme-li, aby byla hodně vydatná, podáváme ji s krutony a další porcí uzeného.